Etiketter

onsdag 18 april 2012

Jämförelser Muskler

Vi har valt att jämföra muskulaturen i en människa med muskulaturen i en belgisk blå.
Rasen är framavlad för få så mycket köttproduktion som möjligt. Belgian blue har en väldigt välutvecklad muskulatur och det beror på av en hög frekvens av dubbeluppsättning av naturlig mutation som inaktiverar myostatin. Myostatin hämmar muskelbyggnaden och gör att den bara fortsätter att producera muskler snabbare. Eftersom dem har så mycket muskler så är dem inre organen mindre än andra raser det gör att dem blir mer känsliga mot virusinfektioner i t ex andningsorganen. Dem har double muscling som är en ärftlig sjukdom som gör att dem har mer muskelfibrer än normalt. Egenskapen gör också att dem har en ökad förmåga att göra om foder till muskler. Belgisk blå är så stor att benen inte kan knappt hålla upp den.
Vi människor har ett fungerande myostatin som gör att våra muskler inte produceras så snabbt och mycket och det leder till att vår organ inte är mindre utan så stora som dem ska vara. Våra ben klarar av att bära kroppen och vi har inte lika många muskelfibrer och vi har inte lika lätt att göra om mat till muskler.-


Källor:
Wikipedia (Var trovärdigt för att det stod mycket och det var väldigt bra förklarat,  den som skrev artiklen visste vad den skrev om.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar